— Goei’ndag eem!

Over ons

Oln’zels Knooi Ensemble

Wie zijn wij?

Als vriendenclub en fervente carnavalsvierders was het al lange tijd een grote wens van ons om leuke blaasmuziek te maken. We hadden echter 2 problemen: niemand bezat een instrument en niemand kon (blaas)muziek maken.

In 2000 werd het eerste probleem verholpen. Een muziekzaak in de buurt had opruiming en zo werden een trombone, een bariton en de grote en kleine trom aangeschaft. Tijdens ons oprichtingsfeest hadden we een prijsvraag uitgeschreven om met een leuke, originele naam voor ons dweilorkest te komen. Het werd het Oln’zels Knooi Ensemble of te wel OKÉ. In het begin deden we onze naam als ‘knooiers’ nog wel eens eer aan. Inmiddels zijn we meer OKÉ.

Onze doelstelling is om gezellige muziek te maken tijdens het carnavalsseizoen. Die doelstelling hebben we zeker gehaald bij de Oldenzaalse carnavalsvereniging ‘O.C.V. De Vennemuskes’. Daarnaast spelen we inmiddels op allerlei bijeenkomsten in Nederland en Duitsland: bruiloften, verjaardagen, schuttersfeesten, wijnfeesten, marathons, de FBK-games, volleybalwedstrijden,
kampioenschappen, de military, openingen van winkels/bedrijven, ijshockeytoernooien, klootschieten, kerstmarkten, braderieën, volksfeesten, jubilea, bedrijfsfeesten, enzovoorts, enzovoorts. Ons motto is dan ook:

Als het maar gezellig is, dan is niets ons te gek.
nl_NL